ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Γνωρίστε μας
  • Γνωριμία με τις ενοριακές Κάριτας
  • Αγίου Ιωάννου - Ψυχικό

Γνωριμία με το έργο ενοριακής Κάριτας Αγίου Ιωάννου - Ψυχικό

Σύμφωνα με το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, η ενοριακή Κάριτας Αγίου Ιωάννη Ψυχικού με την καθοδήγηση του εφημερίου π. Αλμπέρτο Πετρόφ και την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών της, προσπαθεί να προσφέρει τη βοήθεια της σε όσους έχουν ανάγκη.

Γνωρίζοντας τη δίψα για συντροφιά και ψυχαγωγία των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέψεις σε μοναχικά άτομα, καθώς και μηνιαίες επισκέψεις στο γηροκομείο «Τίμιος Σταυρός». Την Πρωτοχρονιά του 2017, ιδιαίτερη χαρά πήραν οι κυρίες που διαβιούν στον ομώνυμο οίκο ευγηρίας με τη διοργάνωση γιορτής με κάλαντα και άλλα τραγούδια, που ερμήνευσε η χορωδία της ενορίας με τη συνοδεία ακορντεόν, ενώ τους προσφέρθηκε και από ένα συμβολικό δώρο.

Τις απόκριες επίσης, διοργανώθηκε εκδήλωση για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας στην ενοριακή αίθουσα με φαγητό και γλυκά μαγειρεμένα από τους εθελοντές. Ο χορός και το τραγούδι με τη συνοδεία της χορωδίας μας και του ακορντεόν ξεσήκωσε τους παραβρισκόμενους.

Το «Τσάι της Καλής Παρέας» είναι μια καθιερωμένη εκδήλωση για τους ηλικιωμένους της ενοριακής Κάριτας του Αγίου Ιωάννη. Η συζήτηση και το τσάι με τα μεζεδάκια βρίσκονται σε πρώτη γραμμή και το απόγευμα περνά ευχάριστα.

Η οργάνωση προσφέρει ακόμη ρουχισμό και παιχνίδια, όχι μόνο στους ενορίτες, αλλά και στον Τομέα του Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας, πραγματοποιεί διανομές τροφίμων, όπως ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, γάλα, πελτέ, ζάχαρη, αλεύρι, περίπου τέσσερις έως πέντε φορές το χρόνο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, καθώς και κοτόπουλα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ενώ σε συμφωνία με συγκεκριμένο κρεοπωλείο προσφέρει επιταγές των 8€ για αγορά κρέατος ή ψαριού.

Με διανομή ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης βοηθά και το έργο των πατέρων Ιησουϊτών, οι οποίοι εκθέτουν χειροποίητα αντικείμενα φτιαγμένα από εθελοντές τους κατά την διάρκεια του ενοριακού μας μπαζάρ.

Σε συνεργασία με την Κάριτας Αθήνας προσφέρονται, ακόμη, επιταγές των 40€ και οικονομική βοήθεια για την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, φαρμάκων και ενοικίων σε συνεργασία με Κοινωφελές Ίδρυμα, ενώ μέσα στη χρονιά δόθηκαν και επιταγές των 50€ σε συνεργασία με το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών της Κάριτας Ελλάς.

Τέλος, για την εμψύχωση των εθελοντών της ενορίας του Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι συνδράμουν αποτελεσματικά στην υλοποίηση των δράσεων της, διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις, όπως π.χ. επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κλπ.

Στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου της Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, το 2017, αποκριάτικη εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία.

Ρουχισμός, παιχνίδια και τρόφιμα προσφέρθηκαν στην Ιερά Μονή των Αδελφών Ιεραποστόλων της Αγάπης στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ είδη υγιεινής και διατροφής δόθηκαν σε άτομα που είχαν ανάγκη.

Στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονή του Τιμίου Σταυρού στην Αγία Παρασκευή οι μοναχές πραγματοποιούν τακτικά επισκέψεις σε οικογένειες, δίνοντάς τους τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.