ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Δράσεις
  • Προσφυγικό Έργο

Προγράμματα Διεθνών - Εθνικών Οργανώσεων

Μέσω προγραμμάτων διεθνών ή εθνικών οργανώσεων προσφέρεται φιλοξενία, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης, μηναία οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και μετακίνησης, καθώς και ρουχισμός σε 600 πρόσφυγες, καθώς και φιλοξενία σε 240 περίπου άτομα, που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με εγκύους ή νεογέννητα και ηλικιωμένες, τα οποία έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ή παροχής ασύλου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. (UNHCR). Η παραπομπή τους γίνεται απευθείας από τον διεθνή Οργανισμό.

Επίσης, παρέχεται μηνιαία οικονομική βοήθεια, με την μορφή προπληρωμένων καρτών σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Ελληνικού, ενώ προβλέπεται να καλυφθεί ευρύτερος αριθμός επωφελούμενων και σε άλλα αντίστοιχα κέντρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο menu Προγράμματα

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.