ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Προγράμματα

Ολοκληρωμένα Προγράμματα

Τα παρακάτω προγράμματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί:

ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Διάρκεια: Oκτώβριος 2015 – Δεκέμβριος 2015

Δωρητής: Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Προσφέρθηκαν 8.450 γεύματα.

ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διάρκεια: 15/1/15 – 15/1/16

Δωρητής: Caritas Italiana

Συμβουλευτική για κοινωνικά/νομικά θέματα  -Διανομή γευμάτων (συσσίτιο) -Διανομή ρούχων-Διανομή επιπλέον τροφίμων/ρούχων -Κατάλυμα για ευπαθείς περιπτώσεις -Μαθήματα γλώσσας

-Δημιουργική απασχόληση – Κοινωνικοποίηση  -Παιχνιδότοπος, Χριστουγεννιάτικο πάρτυ -Επίσκεψη σε: Ζωολογικό Πάρκο, Μουσείο Ακρόπολης, Πλανητάριο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Διάρκεια προγράμματος: Σεπτέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016

Δωρητής: Solidarity Now

Συγχρηματοδοτήθηκαν οι  ενέργειες του τομέα Προσφυγικού Έργου:

-Διανομή Τροφίμων -Διανομή Ρούχων -Διανομή παιδικών τροφών και ειδών προσωπικής υγιεινής

-Κοινωνικές υπηρεσίες -Μαθήματα γλωσσών -Δημιουργική απασχόληση παιδιών -Μισθοδοσία τεσσάρων υπαλλήλων της Κάριτας Αθήνας -Ομαδικές συνεδρίες για συμβουλές εγκυμοσύνης με την υποστήριξη μιας εθελόντριας μαίας από το Γενικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, δύο κοινωνικών λειτουργών και τριών διερμηνέων από την Κάριτας Αθήνας.

EKTAKTH ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – START I

Διάρκεια προγράμματος: Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016

Δωρητής: CRS

Στο πλαίσιο του προγράμματοςμοιράστηκαν 2.372 χειμωνιάτικα μπουφάν, 2.403 αδιάβροχα, 2.168 ζευγάρια παπούτσια, 2.855 ζευγάρια κάλτσες και 2.468 εσώρουχα σε 3.036 δικαιούχους πρόσφυγες, λειτούργησαν νέες τουαλέτες και ντους για τους επωφελούμενους του Προσφυγικού έργου στην οδό Καποδιστρίου 52, καθώς και το Κέντρο Ημέρας για Οικογένειες Προσφύγων στην Πλατεία Βικτωρίας (οδός Αινιάνος 8), όπου καλύπτονταν βασικές τους ανάγκες (ατομική υγιεινή, φαγητό, φροντίδα και  απασχόληση παιδιών, διανομή ρουχισμού και πρόσβαση στο ίντερνετ). Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκστρατείες για τους πρόσφυγες  στο λιμάνι του Πειραιά τρείς φορές την εβδομάδα και καθημερινά στην πλατεία Βικτωρίας, με την διανομή 10.426 φυλλαδίων στα Αγγλικά, Αραβικά και Φάρσι.

Ας σημειωθεί πως το πρότυπο Κέντρο Ημέρας κατέκτησε το 2016 διεθνή διάκριση  ως καινοτόμος χώρος, καθώς έμοιαζε περισσότερο με Σπίτι, παρά με Υπηρεσία. Το World Future Council, το Ινστιτούτο Filia Die Frauenstiftung & το UN Women, το κατέταξαν στην κατηγορία SPACES, όπου οι ωφελούμενοι μπορούσαν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού και να αποφασίζουν εκείνοι για το εάν και πότε θα μοιράζονταν τα προβλήματα τους με τους ειδικούς.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-STARTII

Διάρκεια προγράμματος: 1/04/2016 – 31/08/2016

Δωρητής: CRS

Tο πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα σε 43.793 (119% του συνολικού στόχου) πρόσφυγες και μετανάστες να απολαύσουν μια αξιοπρεπή, ασφαλή και προστατευμένη διαβίωση. Το 50% των επωφελούμενων δεν είχαν βοηθηθεί από την ελληνική πολιτεία, καθώς ζούσαν εκτός των επίσημων κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι παροχές περιλάμβαναν: -Διανομή τροφίμων -Ντους -Ασφαλείς παιδότοπους -Διανομή καρτών ανάληψης χρημάτων -Ψυχοκοινωνική υποστήριξη -Υπηρεσίες πληροφοριών -Διανομή προπληρωμένων καρτών σε πρόσφυγες / μετανάστες που διαμένουν στα Κέντρα Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και Ελληνικού μαζί με την Κάριτας Ελλάς.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Δωρητής : CRS

Διάρκεια: 1/8/2016 – 30/9/2017

Δωρητής: LDS Charities

Διάρκεια: 1/9/2017 – 28/2/2018

Υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Τομέα Προσφυγικού Έργου

ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ

Διάρκεια: 30/4/16 -30/04/17

Δωρητής: Caritas Italiana

Δημιουργήθηκε Κέντρο Συμβουλευτικής στο κέντρο της Αθήνας (Εμμ. Μπενάκη 8), τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Ιούλιο 2016 από τον Καρδινάλιο Μοντενέγκρο, Πρόεδρο της Caritas Italiana, ενώ δόθηκε και υποστήριξη στα έξοδα του συσσιτίου του Τομέα Προσφυγικού Έργου.

Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη μεταναστών, προσφύγων και κυρίως Ελλήνων προερχόμενων από τις τοπικές Ενορίες της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων και επαγγελματιών και με δράσεις όπως: συμβουλευτικές συνεδρίες, δημιουργική απασχόληση, εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητεςγια την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και για την ένταξη τους στην κοινωνία.

ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ της Κάριτας Ελλάς

Διάρκεια: Ιανουάριος 2016 – Φεβρουάριο 2018

Δωρητής: Κοινωφελές Ίδρυμα

Βοήθεια σε 180 οικογένειες με διάφορες παροχές, όπως κάλυψη εξόδων έναντι ενοικίου και ποσού λογαριασμών ΔΕΚΟ, για φάρμακα και τρόφιμα, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της κάθε μιας ξεχωριστά.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Διάρκεια: Μάιος 2016 – Απρίλιος 2017

Δωρητής: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα

Στήριξη ηλικιωμένων ατόμων κατ’ οίκον, στους οποίους παρέχονταν αγαθά και υπηρεσίες, όπως ηθική συμπαράσταση, συνοδευτικές υπηρεσίες και παραϊατρικά βοηθήματα και είδη, όπως επίσης καιτην ψυχαγωγία τους με τη διοργάνωση εκδρομών και την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Δωρητής: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Διανομή πακέτων με τρόφιμα σε σαράντα έξι (46) ευάλωτες οικογένειες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΙΑΣ (BUDDY PROGRAM)

Διάρκεια: Ιούλιος 2017 – Σεπτέμβριος 2018

Δωρητής: Catholic Relief Services (CRS)

Υποστήριξη της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και τη δημιουργία φιλικών σχέσεων με μέλη της τοπικής κοινότητας, μέσω της αλληλογνωριμίας, της κοινής συμμετοχής σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, της ανάπτυξης διαπροσωπικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, καθώς και της συμπαράστασης σε θέματα καθημερινότητας.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.