ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Γνωρίστε μας
  • Γνωριμία με τις ενοριακές Κάριτας
  • Αγίου Λουκά - Ηράκλειο Αττικής

Γνωριμία με το έργο ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά - Ηράκλειο Αττικής

Η Ενοριακή Κάριτας του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής, λειτουργεί συστηματικά, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Εφημέριου π. Ανδρέα Βουτσίνου, και μίας ομάδας δέκα εθελοντών ενοριτών, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε διαφορετικούς τομείς δράσης, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής, φιλανθρωπικής και κοινωνικής συμπαράστασης προς τους ενορίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα έσοδα της προέρχονται:

-Από χρηματικές προσφορές ενοριτών όλο το χρόνο

-Από τους φακέλους Αγάπης (Χριστούγεννα & Πάσχα)

-Από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου bazaar

-Από τις προσφορές της Ημέρας των Κεκοιμημένων και της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς και τους αγιασμούς των τάφων κατά τη διάρκεια του χρόνου.

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

• ΤΡΟΦΙΜΑ-ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

Κάθε Δευτέρα όσοι από τους ενορίτες επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν: τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρουχισμό, παιγνίδια, και διάφορα άλλα χρηστικά είδη, τα οποία παραλαμβάνονται και τακτοποιούνται από τα δύο υπεύθυνα άτομα και προσφέρονται σε οικογένειες της Ενορίας που έχουν ανάγκη.

• ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

-Άτομα της ενοριακής Κάριτας πραγματοποιούν επισκέψεις σε άρρωστα ή μοναχικά άτομα προσφέροντας τους συντροφιά.

-Επισκέψεις επίσης πραγματοποιούνται στους δύο οίκους ευγηρίας της Αρχιεπισκοπής μας, τον «Καλό Σαμαρείτη» και τον «Τίμιο Σταυρό», όπου παρέχεται γεύμα ή τσάι με ζωντανή μουσική, δύο φορές το χρόνο.

-Πέρυσι, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επίσκεψη στον «Καλό Σαμαρείτη». Με πολύ κέφι, μέλη της ενοριακής Κάριτας, νέοι, καθώς και ενορίτες, τραγουδήσαν τα κάλαντα με συνοδεία οργάνων και πρόσφεραν στον κάθε ηλικιωμένο, από ένα μικρό δώρο, ώστε μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα να νιώσουν το μήνυμα της αλλαγής του χρόνου.

-Επισκέψεις γίνονται ακόμη και στις Αδελφές του Καρμήλου, όπου προσφέρεται χρηματικό ποσό και τρόφιμα.

-Τέλος, εθελόντρια της ενοριακής μας Κάριτας επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση τους τροφίμους του γηροκομείου

«Καλός Σαμαρείτης» και τους ψυχαγωγεί, έχοντας δημιουργήσει χορωδία.

•ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

-Η ενοριακή μας Κάριτας προσφέρει στον τομέα του Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας χρηματικό ποσό, σε μηνιαία βάση, προσφορά των ενοριτών, για το συσσίτιο.

-Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλλονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρουχισμός, κουβέρτες, παιχνίδια και άλλα χρηστικά είδη, ενώ την Ημέρα των Κεκοιμημένων, συγκεντρώθηκε το ποσόν των 1230€ και αγοράστηκε βρεφικό γάλα για τις οικογένειες των προσφύγων, καθώς και άλλα 480 κουτιά γάλα μακράς διαρκείας .

-Μεγάλη ποσότητα ρουχισμού παραδόθηκε σε Καθολική Ενορία στα Σκόδρα της Αλβανίας.

-Η ομάδα Εφήβων – Νεολαίας της Ενορίας επισκέφτηκε τις Αδελφές της Καλκούτας και προσέφερε εκ μέρους της Κάριτας τρόφιμα για τα συσσίτια τους.

-Επίσης προσφέρθηκαν τρόφιμα, ρουχισμός, παιγνίδια και κουβέρτες στην Κάριτας «Θεία Πρόνοια» της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας, ενώ με τη μεσολάβηση του π. Ανδρέα, δωρητές πρόσφεραν σχολικά είδη σε 40 παιδιά της περιοχής της Εξαρχίας για όλη τη σχολική χρονιά.

•ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Εφημέριος π. Ανδρέας επισκέπτεται κάθε μήνα τις γυναικείες φυλακές στη Θήβα μαζί με δυο Αδελφές του Ελέους. Η ενοριακή Κάριτας προσέφερε υποδήματα στα παιδιά που ζουν μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους.

•ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Μέλος της ομάδας μας, τα τελευταία 7 χρόνια, συντονίζει και συνεργάζεται στενά με το Δημοτικό σχολείο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» στην Πεύκη για την πραγματοποίηση «Εθελοντικής Αιμοδοσίας» δύο φορές το χρόνο. Από αυτή τη δράση συλλέγονται κατά μέσο όρο 60 – 70 φιάλες αίματος, αποτελώντας ένα δώρο ζωής και αγάπης σε όσους το χρειάζονται.

•ΠΑΙΔΙΑ-ΕΦΗΒΟΙ

Η ενοριακή Κάριτας στηρίζει τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και άλλες δραστηριότητες των παιδιών και των εφήβων.

•ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η ενοριακή μας Κάριτας συμμετέχει ενεργά στα διάφορα προγράμματα τόσο της Κάριτας Ελλάς, όσο και της Κάριτας Αθήνας, όπως στο:

-«Αγαπώ και Προσφέρω»

Κάθε μήνα χορηγούνται σε πέντε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα από μια επιταγή super market αξίας 40€, για αγορά τροφίμων, ποσό έως 50€ για την πληρωμή μέρους λογαριασμού ΔΕΚΟ, καθώς και ποσό έως 50€ για την πληρωμή μέρους λογαριασμού φαρμάκων.

-Πρόγραμμα «Στήριξης της Τρίτης Ηλικίας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος, από τον Οκτώβριου του 2016, τέσσερις εθελοντές πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια 15 περίπου ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντάς τους, συντροφιά και κάποιες εξυπηρετήσεις (συνοδεία σε γιατρούς, φάρμακα κτλ).

Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν μια ευχάριστη παρένθεση στη μονότονη καθημερινότητα αυτών των ατόμων, οι οποίοι τις περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, όπως οι ίδιοι τονίζουν.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους Εθελοντές, που αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της ενοριακής μας Κάριτας, καθώς και σε όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο βοηθούν, προσφέρουν και μας δίνουν την ευκαιρία να στηρίξουμε τους αδελφούς μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, εκτελώντας την αποστολή μας ως Χριστιανοί μέσα στην κοινωνία μας.Τέλος, εκφράζουμε την ευχή να συνεχιστεί το έργο της ενοριακής μας Κάριτας, με την καθοδήγηση του ακούραστου Εφημέριου π. Ανδρέα, στο πλαίσιο της Χριστιανικής Αγάπης, για την ανακούφιση όλων όσων δοκιμάζονται και υποφέρουν.

Ενοριακή Κάριτας Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.