ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Δράσεις
  • Προσφυγικό Έργο

Κέντρο Συμβουλευτικής

Η συνεχής αυξανόμενη ανάγκη συνανθρώπων μας οι οποίοι χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση σε διάφορους τομείς οδήγησε στη δημιουργία ενός Κέντρου Συμβουλευτικής, όπου παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με πιθανές παραπομπές (αν χρειάζεται).

Οι εξυπηρετούμενοι έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ατομικές συνεδρίες, καθώς και σε εβδομαδιαίες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, οι οποίες αφορούν τόσο σε εσωτερικές, όσο και σε εξωτερικές δράσεις (π.χ. επισκέψεις σε μουσεία, καλλιτεχνικά γεγονότα και διάφορες ενέργειες), οι οποίες βοηθούν στην ένταξη των δικαιούχων στην κοινωνία βρίσκοντας διέξοδο από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής στοχεύει στην ενδυνάμωση, την ενθάρρυνση, την κινητοποίηση, την λήψη αποφάσεων, την αυτογνωσία, την διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων σε προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ή την ενίσχυση δεξιοτήτων προσφύγων, μεταναστών, αλλά και Ελλήνων πολιτών προερχόμενων από τις τοπικές Ενορίες της Αθήνας και την Καθολική Κοινότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πραγματικότητας, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Σκοπός του είναι να δώσει στους δικαιούχους ευκαιρίες να επεξεργασθούν θέματα που τους απασχολούν ώστε να ζήσουν μια -κατά την κρίση τους- ικανοποιητικότερη και πολύπλευρη ζωή, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και ως μέλη μιας ευρύτερης κοινωνίας.

Η δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας είναι πολύ σημαντική για έναν ακόμη λόγο, καθώς εξυπηρετεί τις δύσκολες εκείνες περιπτώσεις που οι Ενορίες δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν, λόγω του εξειδικευμένου χειρισμού που απαιτείται. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι απευθύνονται σε κάθε τοπική κοινότητα και Ενορία, να συζητήσουν με τους επαγγελματίες του Κέντρου και να βρουν τη στήριξη και την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα τους.

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 8, 4ος όροφος, τηλ. 210-3317471

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.